Les protestes d’#Egipte impulsen el #turisme a #Espanya


Un manifestant Egipci sostè un signe de guerra.

No ens hauríem d’alegrar ni molt menys per una notícia com aquesta, però si que hem d’estar agraïts perquè aquesta crisi a Egipte ens beneficiarà en Turisme, o això sembla. Hem de tenir present que la influència de qualsevol acte en el país de destí afecta tant econòmicament com socialment.

Aquest fet ja va passar amb la crisi de Tunísia en què totes les Agències de Viatges van decidir desviar els seus clients cap a la Costa Valenciana, reforçant així la marca “España”. Aquest cop comencen a haver-hi dades en què els turistes d’Egipte comencen a ser desviats cap a les Illes Canàries.

Hosteltur fa uns dies plantejava una interessant pregunta: “Puede la Geopolítica del mundo árabe alterar los flujos turísticos en 2011?” Com bé apunta també aquest mateix post, Tunísia al ser una destinació de grups és lògic cancel·lar a temps vista reserves ja realitzades, es un risc econòmico-social molt gran. D’altre banda, Egipte que no és una destinació de grups i que a més els països emissors comencen a veure una amenaça a curt termini que pot afectar als fluxos turístics a llarg termini.

Per tant estem davant d’un canvi important per al 2011 i canviaria la pregunta d’Hosteltur a “Pot la Geopolítica del món àrab alterar els fluxos turístics al 2011?” ja que hem de tenir en compte que el 2011 és un any electoral a gairebé tota Àfrica (Nigèria, Benín, Congo,  Txad…) paisos propensos a la crisis.

La meva resposta és Sí! La geopolítica del món alterarà els fluxos turístics el 2011.

Font: Protests in Egypt Helping Spain Tourism

Anuncis

~ per Àngel Hormigo a 31 gener 2011.

2 Respostes to “Les protestes d’#Egipte impulsen el #turisme a #Espanya”

  1. El caso es saber aprovecharlo (lástima que sea por desgracias ajenas).
    De todos modos siempre ha habido un conflicto u otro que ha beneficiado al turismo de la Costa Brava y del pais en general…La estabilidad política es uno de los mayores valores que tenemos ¿la tenemos no? 🙂

  2. De momento eso parece o nos hacen creer, esperemos que nuestra estabilidad política nos dure y mucho… eso nos augurará una gran edad de oro para nuestro turismo 😛

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: